Menu

Писмени преводи чешки - преводилац за чешки

Превод са овером на чешки и писмено превођење без овере са чешког

Преводе текстова врше само високо квалификовани преводиоци са искуством. Увек смо спремни да саслушамо Ваше жеље које се тичу стила и терминологије превода. Велико искуство имамо у превођењу научних и стручних текстова, као и у креативном превођењу реклама и пропагандног материјала. Писмени преводи на чешки језик су резултат рада стручног тима са чешког говорног подручја како би излазни документ био у духу чешког језика.

Нудимо услуге превођења свих врста текстова са чешког језика на српски и са српског на чешки високог квалитета. За писмене преводе цена се обрачунава према преводилачкој страни која служи као основа за обрачун. Преводи се шаљу у истом формату у ком смо га добили на превођење.

Најпознатији писци светске књижевности на чешком језику су Карел Чапек, Вацлав Хавел, Томаш Гарик Масарик, Јарослав Хашек, Бохумил Храбал, Божена Њемцова, Јарослав Сајферт, Јан Неруда, Милош Урбан, као и многи други. Чешка је земља која се може похвалити са пет добитника Нобелове награде, а то су Карл Фердинанд Кори, Герти Кори, Јарослав Хејровски, Јарослав Сајферт и Берта фон Сутнер.

Превођење стручних текстова одликује висока стручност за одређену област, коју је потребно да поседује одређени преводилац. Мит је да сваки преводилац може све да ради све области превођења. Ми у свом тиму имамо преводиоце који су стручни за разне области. Пажљив одабир преводиоца је важан део посла, јер он директно утиче на квалитет превода. Руски центар је водећи онлајн преводилац.

Чешки језик је матерњи језик око 12 милиона људи на свету, углавном Чесима у Чешкој и Словачкој, као и Чесима који живе ван граница бивше Чехословачке републике. Званично и једино писмо је латиница, састављено од 36 словних знакова. Савремени чешки језик 

Чешки језик је званични језик у Чешкој републици и службени језик у многим институцијама Европске Уније, а говори се још и у Словачкој, Немачкој, САД и многим другим државама.

Go to top